miercuri, martie 03, 2010

Magic In The Air



E martie! Si asta nu inseamna numai intoarcerea primaverii. Inseamna si sosirea Martisorului. Si ca in fiecare an devin entuziasmata si imi atarn o duzina de martisoare la mana stanga. Sunt doar un pic dezamagita ca in ultimii ani sarbatoarea asta nu prea mai are "fani" entuziasmati. Dar sper ca lucrurile sa nu ramana la fel. Daca raman, nu o sa mai am martisoare de atarnat la mana stanga si asta e sad.
Dar hai sa luam alt aspect. Stiati de miturile sarbatorii?
Unul dintre ele spune ca Soarele a coborat o data pe Pamant in chip de fata. Un zmeu a rapit-o si a inchis-o in castelul lui pana cand un baiat, care a vazut ca lumea e urata fara soare, a plecat in cautarea sa si l-a invins. Soarele s-a intors pe cer si primavara a venit in sfarsit. Insa voinicul zacea ranit in castelul zmeului. Sangele lui s-a scurs pe zapada pana l-a lasat fara suflare. Iar in locurile in care zapada se topise au iesit ghiocei. Pana in ziua de azi oamenii cinstesc memoria tanarului cu o floare alba si una rosie.
Un alt mit, care circula in Republica Moldova spune ca in urma cu multi ani, in prima zi a lunii martie, Primavara a iesit la plimbare si a observat un ghiocel intr-o tufa de porumbari. A inceput sa dea zapada la o parte sa-l ajute,insa vazand asta, Iarna s-a infuriat si a chemat Vantul si Gerul sa omoare floarea. Ghiocelul a inghetat imediat, dar Primavara l-a acoperit cu mainile. Facand asta, s-a intepat la deget din cauza maracinilor si o picatura de sange a cazut pe floare,readucand-o la viata. Astfel, culorile martisorului simbolizeaza ghiocelul si sangele Primaverii.
Sper sa primiti multe,multe marisoare!



Terminat.

0 comentarii:

Trimiteți un comentariu

 
Copyright 2009 LaviniaWho